Gerincterápia a mindennapokban 10 alkalmas tanfolyam

Az ülő életmód, ami kiváltképpen jellemző a jelen korunkra – akár a munkánkból eredően – sok esetben negatívan befolyásolja a gerincünk egészségét. Ha rád is igaz, hogy gyakran fáj a derekad a sok ülés következtében, vagy esetlegesen gerinc sérves állapotot is diagnosztizáltak nálad, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a 10 alkalmas tanfolyamot.

Általános információ

  • Érzékeny a deréktájéki szakaszod?
  • Gyakran fáj a derekad?
  • Volt már lumbágód?
  • Gerincsérvet diagnosztizáltak nálad?
  • Gerincferdüléssel rendelkezel?
  • Scheuermann-kórt diagnosztizáltak nálad?

Ezen témakörök nem csak elméleti szinten fognak megjelenni a tanfolyamon, hanem gyakorlati szinten is, így eszközt kapsz a kezedbe, hogy bármilyen gerincet érintő kibillent állapotot megtudj szüntetni és visszatudj térni az egyensúly állapotába.

A tanfolyam célja

A Gerincterápia a mindennapokban 10 alkalmas tanfolyam célja, hogy megmutassa a gyakorló számára, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyeket a jóga terápia kiválóan tud alkalmazni a különféle gerincet érintő kibillenések megszüntetésében. Természetesen nem csak a speciális gyakorlatok kapnak hangsúlyt, hanem azok szabályos – erővonalak mentén történő – kivitelezése, eszközökkel és olyan ászana variációkkal, amelyek még könnyebbé teszik a regenerálódás folyamatát.

A gyakorlati részen túl az elméleti rész keretein belül megvizsgáljuk, hogy az ájurvéda tudománya miképpen tekint a különféle gerincet érintő kibillenésekre. Megnézzük, hogy melyik dosa (ájurvédikus testtípus) megnövekedett jelenléte okoz a gerinccel kapcsolatos tüneteket. Az ájurvéda nagy hangsúlyt fektet a testtípusnak megfelelő táplálkozásra, így a tanfolyamon információt szerezhetsz arról, hogy melyek azok az ételtípusok, amelyek segítségünkre vannak abban, hogy a gerinc problémáinkat megtudjuk szüntetni.

A tanfolyam elvégzésével olyan gyakorlati és elméleti információval fogsz rendelkezni, aminek a segítségével életmódszerűen tudod a gerinced egészségét megtartani a mindennapokban.

Oktatási nap felépítése

9.00-10.30 Gerincterápiás jóga gyakorlás

10.30-10.45 Szünet

10.45-12.00 Ászana oktatás módszertani rész

12.00-13.00 Ebéd szünet

13.00-15.30 Elmélet

Ászanázással kapcsolatos információk

Ez a gerincterápiás tanfolyam az alapokról építkezik, és a speciális gerinc regeneráló terápiás jóga gyakorlatokat alkalmazza, így NEM SZÜKSÉGES jógás előképzettséggel rendelkezni. Bárki tud jelentkezni a tanfolyamra, aki szeretne elmélyedni a fent említett témakörben, és szeretné elsajátítani azokat a fortélyokat, amelyekkel egészségesen tudja tartani a gerincét a mindennapokban.

Elméleti rész

  • Ájurvédikus testtípusok megismerése, különösen a váta típusra
  • A jóga terápiás megközelítése a gerincoszloppal kapcsolatban
  • Ájurvédikus táplálkozás
  • Légzőgyakorlatok és a gerinc kapcsolata
  • Energiaközpontok az egészséges gerinc tükrében
  • Marma-pontok, amelyek a gerincre hatnak
  • A gerincoszloppal kapcsolatos finomfizikai mintázatok

Képzési dátumok

2024.04.13-14.
2024.04.27-28.
2024.05.11-12.
2024.05.25-26.
2024.06.01-02.

Jelentkezés

A Gerincterápia a mindennapokban 10 alkalmas tanfolyamra a zsolt.hegedus@sadhaka.hu email címen keresztül tudsz jelentkezni. Ha bármilyen kérdésed van, szintén ezen az email címen tudsz üzenetet írni.

Képzés helyszíne: SDK Jógastúdió (1137, Pozsonyi út 16. FSZ/1.)
Oktató: Hegedűs Zsolt
Képzés ára: 150.000 HUF

Related Posts

Leave a Reply